• Op werkdagen voor 16:00 besteld morgen in huis
  • Direct vanuit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50 - NL & BE

Pinewood onderhoud en wasinstructie

Informatie Pinewood Jassen en Broeken (Extreme)
 
Waterdichtheid
Pinewood jassen zijn door middel van een membraan waterdicht gemaakt. Deze membraan zit aan de binnenkant van de jas waardoor u niet nat wordt.
Een membraan is een laag dat zorgt voor waterdichtheid zodat regen (water in vloeibare vorm) niet erdoor heen gaat, maar dat lichaamswarmte/zweetdamp (water in gasvorm) er wel uit kan zodat de jas goed ademt.  U kunt deze jassen en broeken meerdere uren in de regen gebruiken.
De buitenkant van de jas is behandeld met BIONIC FINISH ECO. Deze hydrofobe laag zorgt ervoor dat waterdruppels niet op de jas blijven liggen maar ervan af rollen (parelen). Dit is een milieuvriendelijke en fluor- (PVC)-vrije, water en vuilafstotende coating.

Materiaal/Stoffen
Voor de broeken en jassen word TC-Lite stof gebruikt.
Dit is een stof met veel uitstekende eigenschappen. 
De TC-Lite is speciaal ontwikkeld om maximale ventilatie en comfort bij warm weer te garanderen.
De stof droogt snel en kreukt niet gemakkelijk. De combinatie van strak geweven 65\% polyester en 35\% katoen biedt een duurzaam en windbestendig materiaal. Het TC-Lite-weefsel is behandeld (met BIONIC FINISH ECO) voor extra vuil en water afstotendheid.
De broeken hebben Spandex materiaal op het zitvlak en op de knieën. Dit is een stof die alle kanten op gerekt kan worden, voor optimaal gebruik bij het wandelen of sporten met de hond.

Was instructie
De jassen kunnen regelmatig gewassen worden, voor een optimale werking van het membraan is zelfs goed zodat het membraan niet verstopt raakt met vuil.
Dit kunt u het beste doen met een mild wasmiddel dat geschikt is voor waterdichte jassen. Wij hebben hiervoor het Grangers performance wasmiddel in ons assortiment.
Wanneer de buitenlaag van de stof (BIONIC FINISH ECO) niet meer goed functioneert dan kunt u zien dat regendruppels niet meer van de jas afrollen maar erop blijven liggen waardoor de zakken nat kunnen worden en de jas zwaar kan worden. Dan kunt u deze behandelen door hem te in te sprayen met Grangers Performance Repel die wij in ons assortiment hebben.
Wanneer de jas aan de buitenkant erg vies is dan kunt u hem het beste eerst wassen met de Grangers Performance wasmiddel zodat alle poriën schoon zijn waardoor de waterafstotende laag van de Grangers Performance Repel er goed op aangebracht kan worden.
U kunt de Pinewood producten wassen op 40 graden zoals in de labels staat aangegeven maar wij raden 30 graden aan en zonder centrifuge. Niet bleken, niet strijken. Niet chemisch reinigen (stomerij) en niet in de droger stoppen. 
Let er altijd op dat er geen wasverzachter of normale (agressieve) wasmiddelen worden gebruikt of dat er geen resten van deze producten in het wasbakje zijn achtergebleven. Voor de zekerheid kunt u de wasmachine van te voren leeg laten draaien op een hoge temperatuur (90 graden) zodat u zeker weet dat er geen wasresten zijn achtergebleven.
   
Informatie Pinewood Jassen/Vesten en Broeken (Zomer versie, Niet Extreme varianten)


Materiaal
Voor de broeken en de vesten word TC-Lite stof gebruikt.
Dit is een stof met veel uitstekende eigenschappen. 
De TC-Lite is speciaal ontwikkeld om maximale ventilatie en comfort bij warm weer te garanderen.
De stof droogt snel en kreukt niet gemakkelijk. De combinatie van strak geweven 65% polyester en 35% katoen biedt een duurzaam en windbestendig materiaal. Het TC-Lite-weefsel is behandeld (met BIONIC FINISH ECO) voor extra vuil en water afstotendheid.
De broeken hebben Spandex materiaal op het zitvlak en op de knieën. Dit is een stof die alle kanten op gerekt kan worden, voor optimaal gebruik bij het wandelen of sporten met de hond.
 
Was instructie
Wanneer de buitenlaag van de stof (BIONIC FINISH ECO) niet meer goed functioneert dan kunt u zien dat regendruppels niet meer van de jas afrollen maar erop blijven liggen waardoor de zakken nat kunnen worden en de jas zwaar kan worden. Dan kunt u deze behandelen door hem in te sprayen met de Grangers Performance Repel die wij in ons assortiment hebben.
Voor het beste resultaat wast u hem dan eerst met de Grangers Performance wasmiddel zodat alle poriën schoon zijn waardoor de waterafstotende laag van de Grangers Performance Repel er goed op aangebracht kan worden.
U kunt de Pinewood producten wassen op 40 graden zoals in de labels staat aangegeven maar wij raden 30 graden aan zonder centrifuge.  Niet bleken, niet heet strijken maximaal op 110 graden en zonder stoom. Niet chemisch reinigen (stomerij) en niet in de droger stoppen.
Let er altijd op dat er geen wasverzachter of normale (agressieve) wasmiddelen worden gebruikt en/of dat er geen resten van deze producten in het wasbakje zijn achtergebleven.

Service & Contact

Mail

info@outdoorkledingwinkel.nl
7 dagen per week

Bel

+31 182 820 182
Maandag t/m Donderdag 9.00 - 17.00